Over Vekst Kids

Mijn reis

VEKST komt uit het Scandinavisch en betekent groei. Het logo is ontworpen in het Runenschrift, de oude Scandinavische taal en past bij mijn aanpak:  solide, betrouwbaar, warm en realistisch. Toen ik op zoek ging naar de naam voor mijn praktijk, wilde ik het thema groei en ontwikkeling uitwerken. Daarvoor ging ik terug naar 1996, in dat jaar ben ik samen met mijn partner door Noorwegen en Zweden getrokken, en achteraf kan ik zeggen dat daar mijn reis naar innerlijke groei is gestart, Vekst! De kijk van Scandinaviërs op fysieke gezondheid en psychisch welzijn is oplossingsgericht en holistisch van aard, er is een belangrijke rol voor het buitenleven en de helende kracht van de natuur, wat aansluit bij mijn visie. Zo ben ik in mijn vrije tijd vaak in de bossen of langs de rivier te vinden met de racefiets of mountainbike. Genietend van het passerende landschap maak ik mijn hoofd leeg en kom ik ontspannen thuis.

Ook in mijn missie, gezinnen ondersteunen in het versterken van hun onderlinge band, haal ik inspiratie uit Scandinavië. Landen als Noorwegen, Zweden en Finland bieden hierin al jarenlang uitgebreide en specifieke ondersteuning aan ouders.

Groei

Dit rune-teken heet Berkanan (Björk) wat berk betekent. Het is opgenomen in mijn logo en ondersteunt het groei- gedachtengoed. De berk staat bekend om het feit dat hij vuur kan overleven en zeer snel herstelt van schade. Door de Noren wordt deze rune in verband gebracht met (weder)geboorte, groei en een nieuw begin. Een teken van hoop, juist als het leven je soms op de proef kan stellen en je lijkt te knakken. Je staat weer op, leert en groeit!

VEKST-KIDS-Beeldmerk
Over Vekst Kids