Training ‘Ik ga naar de brugklas’

VEKST-Kids-Training-Brugklas

Ik ga naar de brugklas

De ‘ ik ga naar de brugklas’ training is speciaal ontwikkeld voor tieners van groep 8, die de overstap maken naar de brugklas. Deze overgangsperiode gaat vaak gepaard met veranderingen: lichamelijk, maar ook emotioneel, sociaal en in de omgeving van de tiener.

Deze overgang is een belangrijk moment in het leven van tieners. Ze kijken er naar uit om naar de middelbare school te gaan, maar kunnen dit ook als spannend ervaren. Voor de een betekent het een nieuwe uitdaging, de ander ervaart meer risico’s.

 

Deze training is uniek op dit gebied, tieners worden voor en tijdens de brugklasperiode begeleid. Zo leren ze om steviger in hun schoenen te gaan staan tijdens de eerste periode van de brugklas.

De onderwerpen die tijdens training aanbod komen zijn:

  • Nieuwe contacten maken / invoegen in een nieuwe groep
  • Jezelf en je eigen grenzen beter leren kennen
  • Omgaan met situaties die spannend zijn
  • Jezelf presenteren en dicht bij jezelf blijven
  • Zicht krijgen op je eigen talenten en hoe deze in te zetten
  • Leren omgaan met huiswerk plannen, maken en leren
  • Vergroten van een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen ervaren

Praktische info:

De training vindt plaats in een kleine groepje met leeftijdsgenoten.
De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1,5 uur en wordt begeleid door twee trainers. De eerste 4 bijeenkomsten vinden plaats voor aanvang van de brugklas periode en 2 bijeenkomsten vinden plaats tijdens de eerste twee maanden van de brugklas. Daar waar andere trainingen stoppen gaan wij door.

De trainingsbijeenkomsten vinden plaats in juni / juli en in augustus / september 2022. De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 kinderen en wordt begeleid door 2 trainers.

De kosten van de training bedragen € 76,50,- per maand gedurende 4 maanden dat de training gegeven wordt. Optioneel kan een TalentenCompass (link) afgenomen worden. Het Compass geeft snel inzicht in de talenten van de tiener, en helpt om gericht te oefenen op dat wat nog lastig is voor hem of haar in de bijeenkomsten.

Datum: De trainingsbijeenkomsten vinden plaats in juni / juli en in augustus / september 2022.

Voor aanmelding of meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met:

Simone Vermeer, info@praktijk-vekst.nl, 06-18984353