VEKST-Beeldmerk-wit

Over Vekst

Mijn reis

VEKST komt uit het Scandinavisch en betekent groei. Het logo is ontworpen in het Runenschrift, de oude Scandinavische taal en past bij mijn aanpak:  solide, betrouwbaar, warm en realistisch. Toen ik op zoek ging naar de naam voor mijn praktijk, wilde ik het thema groei en ontwikkeling uitwerken. Daarvoor ging ik terug naar 1996, in dat jaar ben ik samen met mijn partner door Noorwegen en Zweden getrokken, en achteraf kan ik zeggen dat daar mijn reis naar innerlijke groei is gestart, Vekst!

De kijk van Scandinaviërs op fysieke gezondheid en psychisch welzijn is oplossingsgericht en holistisch van aard, er is een belangrijke rol voor het buitenleven en de helende kracht van de natuur, wat aansluit bij mijn visie. Zo ben ik in mijn vrije tijd vaak in de bossen of langs de rivier te vinden met de racefiets of mountainbike. Genietend van het passerende landschap maak ik mijn hoofd leeg en kom ik ontspannen thuis.

Ook in mijn missie, ouders ondersteunen in hun ouderschap haal ik inspiratie uit Scandinavië. Landen als Noorwegen, Zweden en Finland bieden al jarenlang uitgebreide en specifieke ondersteuning aan het transformatieproces van aanstaande en jonge ouders, in Nederland is dit proces in ontwikkeling. Vekst wil hier graag onderdeel van uitmaken!

Groei

Het rune-teken uit het logo van Vekst heet Berkanan, (Björk) wat berk betekent, en ondersteunt het groei- gedachtengoed. De berk staat bekend om het feit dat hij vuur kan overleven en zeer snel herstelt van schade. Door de Noren wordt deze rune in verband gebracht met (weder)geboorte, groei en een nieuw begin. Een teken van hoop, juist als het leven je soms op de proef kan stellen en je lijkt te knakken. Je staat weer op, leert en groeit!

VEKST-Beeldmerk
VEKST-Over Vekst

...een belangrijke rol voor het buitenleven en de helende kracht van de natuur...

VEKST-Simone

Zorg voor ouder en kind

Ik ben Simone Vermeer (1975) getrouwd en moeder van een zoon en een dochter. Ik ben van oorsprong verpleegkundige. Na het afstuderen aan de HBO-V heb ik mij verder gespecialiseerd als sociaal verpleegkundige.  Ik heb 20 jaar gewerkt in de ouder-kindzorg als jeugdverpleegkundige, eerst op een asielzoekerscentrum en later bij de GGd Brabant Zuidoost. Ik heb diverse opleidingen gedaan rondom gezinsondersteuning en ouderversterking.