VEKST-Beeldmerk-wit

Werkwijze

Een klacht is een kans!

Het feit dat je mijn website bezoekt, geeft mogelijk aan dat je niet tevreden bent over hoe het met je gaat. Je voelt veel, of juist weinig emoties, je zit minder lekker in je vel. Je twijfelt over jezelf, je werk, je ouderschap, het gedrag van je kind.  Je slaapt minder of juist meer, hebt vage lichamelijke klachten, je bent sneller boos op je kind.  Op het eerste oog is dat niet fijn, je wil er vanaf, zo snel mogelijk!

Ik zie dit anders. Een klacht is een kans! Hij is er niet voor niks! De klacht wil jou iets duidelijk maken. Ik begeleid je in je proces om de klacht aan te kijken en te begrijpen.

 Mijn motto:  “een klacht is een kans op een ticket naar groei”.

VEKST-Werkwijze

Als je begrijpt waar de klacht voor staat, ontstaat inzicht. En wordt de weg vrij gemaakt om jouw antwoorden en oplossingen te vinden. Het mooie is dat deze inzichten al in jou aanwezig zijn, samen met jouw unieke talenten en kwaliteiten.  Maar waar je nu nog niet bij kunt komen, of te weinig gebruik van maakt. Samen gaan we op zoek hoe jij het contact met jezelf kan herstellen, en met je eigen mogelijkheden en creativiteit je klacht kan aankijken, veranderen en helen.

Zo maak je ruimte voor persoonlijke groei. Groei naar meer wijsheid. Groei naar een leven waarin je je weer vrij en krachtig voelt, en er richting en betekenis aangeeft op een manier die bij jou past en die je wilt doorgeven.

Werkvormen

De werkvormen die ik inzet zijn steeds afgestemd op jouw hulpvraag en overdacht om jou het meest passend te helpen bij het bereiken van je doelen. De werkvormen sluiten aan bij de systemische en integratieve en benadering die op zowel je denk-, voel- en actie-niveau afstemmen. Je kunt hierbij denken aan oplossingsgerichte gesprekstechnieken, en elementen uit RET en ACT. Ook gebruik ik Mindfulness-oefeningen en tafelopstellingen.

Behalve praten gaan we ook veel doen! Bewegen, ervaren, visueel maken, met materialen, oefeningen, lichaamswerk. Je lijf heeft je veel te vertellen en kun je gebruiken als hulptroep!

En… humor mag je ook verwachten 😊

Om je proces ook buiten de sessies om verder door te laten gaan geef ik je waar nodig thuisopdrachten mee.

 

Intake

We starten met een intakegesprek. Voor jou is belangrijk dat je in dit gesprek ervaart dat je op de goede plek zit en vertrouwen voelt in mijn werkwijze en onze samenwerking. Vertrouwen is namelijk de basis voor een goede werkrelatie en een belangrijke voorwaarde om jouw traject zo succesvol mogelijk te doorlopen.

Daarnaast verkennen we je hulpvraag, brengen we je huidige situatie in kaart  bepaal je welk einddoel je wil gaan bereiken. Deze doelen en de stappen daarnaar toe worden vastgelegd in een behandelovereenkomst.

Kortdurend

Het uitgangspunt van de begeleiding is zo lang als nodig en zo kort als het kan. Het aantal sessies varieert meestal van 5 tot 15, soms zijn 2 a 3 sessies al voldoende om zelf weer verder te kunnen.

Jouw tempo is leidend, waarbij een duidelijke doel stellen en een actieve betrokkenheid van jou het proces kunnen versnellen.  Bij de intake maken we een inschatting van de frequentie en het aantal sessies om jouw doel te behalen.

Traject op maat

Jouw doelen en wensen staan centraal tijdens je traject. In elke sessie werk je aan bepaalde subdoelen die samenhangen met jouw einddoel, jouw persoon, jouw ervaringen en natuurlijk van wat er op dat moment belangrijk is voor je. Zo ga je stap voor stap richting je einddoel.